Дерик Џонс Џуниор од Мајами е победник на натпреварот во забивање на Ол-старот во Чикаго.

Кошаркарот на Мајами ја победи конкуренцијата иако одличен беше  и  Арон Гордон од Орландо. Мислењата с еподелени во чии раце требаше да заврши трофејот.

Натпреварот во забивање и оној во шутирање тројки се загревање пре Ол-стар средбата која се игра во недела кон понеделник наутро.