Македонските репрезентативци, Ненад Димитријевиќ и Џејкоб Вајли се дел од наградените во изборот на Ендеса-лигата.

Во листата на топ потези за минатото коло, Димитријевиќ е дел од изборот (седмо место) со блокадата против Уникаха.

Додека Вајли е на третото место поради атрактивното забивање во дуелот на Сарагоса и Реал Мадрид.