Хувентуд како гостин ја победи Валенсија со 102-89, нашиот репрезентативен бек Ненад Димитријевиќ имаше 13.поени и 7.асистенции.

Македонскиот репрезентативец со потег кој се прераскажува од оваа средба, мајсторија на Димитријевиќ и сеkако поени за Хувентуд.