Словенецот Лука Дончиќ има големо срце, донираше 2,2 милиони долари за лекување на Крис Зудич од Копер кој боледува од спинална мускулна атрофија.

Крис го следеше натпреварот меѓу Далас и Лејкерси, не остана долго поради слабиот иминитет.

Дончиќ на твитер напиша дека е многу среќен што помогнал на едно момче кое е во деликатна здраствена ситуација.