Словенечкиот кошаркар Лука Дончиќ неодамна се повреди и во моментот се опоравува, но и покрај тоа е главна тема низ медиумите во САД.

Американскиот новинар на „ЕСПН“, Вил Кејн излезе со информација дека Словенецот ќе потпише договор со производителот на спортска опрема „Ер Џордан“, патики кои ги произведува Најк, а словенечкиот кошаркар ќе добие дури 100 милиони долари.