Никола Јокиќ е во Србија на одмор, предизвика немир кај навивиачите, изјави дека нема да настапи за репрезентацијата во Јапонија на Олимписките игри.

Србинот кој беше прогласен за МВП во регуларниот дел на НБА лигата се релаксира со своите коњи во Сомбор, ужива во деновите на одмор, а навивачите се нервозни, тој нема да игра за репрезентацијата