Вес Анселд почина на 74 години, славниот НБА играч кој е член на „Куќата на славните“.

Целата своја кариера ја помина во екипата на Вашингтон Булетс, играше од 1968 до 1981 година.

Со Вашингтон Булетс освои една титула во 1978 година и беше пргласен за МВП на финалето.