Леонел Пауло од редовите на Ангола денеска немаше сили да се воздржи па за време на последната четвртина во дуелот со Италија тргна насилнички да ја реши дилемата.

Пауло непосредно по инцидентот беше спореден со Зидан а репрезентативецот на Италија, Џентиле за Матераци.

Сигурно се сеќавате на ударот на Зидан над Матераци во последниот меч на популарнио Зизу во дресот на Франција.