Никола Јокиќ денес е МВП на НБА лигата, но кога пристигна во САД, беше анонимен тинејџер од непознатиот клуб Мега Визура, кој тогаш беше непто постар од својот млад центар. Складно на тоа го доби и своето место на драфтот. Избран беше во втората рунда во 2014-та година, дури како 41 пик на драфтот.

За тоа докажува и моментот дека кога Денвер го избра него гледачите на преносот не можеле да го видат традизионалниот дел од шоуто. Наместо излегувањето на играчот на бината и ставање на главата качкет од клубот кој го избрал, пуштена била реклама за ланец на ресторани за брза храна на кој специјалитет им се такосите.

Нормално, сега тој „најголем гаф во историјата на преносите на НБА драфтот“ масовно се споделува на социјалните мрежи: