Деневер го победи Бостон со 96-92, на средбата се случи страшна повреда на играчот на „Селиткс“, Кемба Вокер.

Вокер се судри со еден свој соиграч во втората четвртина по што падна на паркетот, со носилки беше изнесен од теренот, има повреда на вратот и потрес на мозокот.