Српскиот репрезентативец, Милош Теодосиќ бурно беше пречекан на аеродромот  во Болоња, тој потпиша договор со Виртус  и ќе игра во Италија за 2,5 милиони евра.

Теодосиќ потпиша договор на три години со Виртус, негов тренер ќе биде Александар Ѓорѓевиќ кој  воедно е и селектор на Србија.