Првиот пик на НБА драфтот, Зајон Вилијамсон и официјално бееш избран од Њу Орлеанс. Наследниот на Леброн, како што го опишуваат експертите од САД ќе заработи нешто над 40 милони долари во следните четири години во новиот клуб.

На официјалната промоција, тој потврди дека неговата мајка е главниот виновник за овој успех.

„Навистина не знам што да кажам. Не верував дека ќе дојда до оваа позиција. Мојата мајка ги направи сите можни жртви и немаше да бидат тука да не беше таа и затоа сакам да и се заблагодарам.“ – изјави Зајон.