Србија е нов Европски првак во одбојка, во финалето ја победи Словенија со 3-1 во сетови.

Во Берси, Србија славеше со  19:25, 25:16, 25:18 и 25:20 по сетови. Ова е трето злато на континенталните шампионати за Србија која одира извонредно во финалето и ја замолкна Франција.