Одбојкарскиот сојуз на Словенија од минута во минута ги ажурира податоците на Е вропското првенство, се сетија и на четворицата славеници на шампионатот.

Роденден денеска слави Васе Михаилов од македонската репрезентација, покрај него славеници се и Саули Синконен и Елвис Крастинс од Финска и Дејан Винчиќ од Словенија.