Македонија има свои навивачи во „Стожице“ на Европското одбојкарско првенство, групата не е голема но е меѓу најпопуларните во Љуљана.

Пред мечот со Белорусија, дружба на навивачи на три репрезентација, Македонија, Белорусија и Русија, ќе додадеме „братски“ земји.