Грчката полиција откри десет мигранти од Сирија маскирани како одбојкари од Украина, носеле идентични дресови и тренерки, имале и топки но биле откриени.

Сиријците се уапсени на аеродромот во Атина, имале лажни пасоши како  и други фалсификувани патни исправи.

Полицијата од Грција во последен момент ги открила и тоа на пасошката контрола, сакале да заминат во друга земја од Европа но не стигнале далеку.