Машката одбојкарска репрезентација на Македонија се пласираше по втор пат на ЕУРО, нашите одбојкари имаат континуитет на настапи на континеталниот собир.

Европската одбојкарска федерација ја одбра фотографијата на неделата, македонските одбојкари го слават триумфот против Турција.