Словенија и Љубљана одбројуваат до стартот на Европското првенство во одбојка, конкуренцијата Ц ќе игра во „Стожице“.

Дружба на сите капитени и селектори од групата со медиумите во прес центарот предизвика внимание, натпреварите започнуваат утер, Македнија се среќава со Финска од 17-30 часот.