Не беше со максимален резултат, но победата е важна, Македонија запиша триумф против БиХ на првиот меч од квалификациите за ЕУРО.

Водевме со 2-0, потоа потклекнавме во третиот сет, но во четвртиот работите дојдоа на свое место, важна победа на првиот натпревар со 3-1.