Македонскиот одбојкарски репрезентативец се пофали со новите патики кои ќе ги носи на натпреварите на престојното ЕП.

Александар Љафтов е еден од клучни играчи во ростерот на Матијашевиќ а можноста за сериозни подготовки во добра атмосфера со високи амбиции дополнително ги мотивира нашите репрезенативци кои во моментов тренираат во Маврово.