Претседателот на Одбојкарската федерација на Македонија, Петар Јовановски и репрезентативците Ристо Николов и Владо Митев денеска бе ана прием кај директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски по обезбединиот пласман на следното Европско првенство.

Одбојкарите се заблагодараија за поддршката и најавија дека очекуваат идинтичен пристап од Владата по однос на премите за остварниот успех.

Одбојкарите бараат да добијат по 10 000 евра премија за секој член на репрезентацијата, вкупно 430 000 евра, сума која ја добија фудбалерите за пласманот на ЕУРО 2021.

Одбојкарите ќе добијат премија од 20 000 евра од ОФМ, а за очекуваната од Влата се во очекување на одоговор на нивното барање.