Македонската радио телевизија (МРТ) на својот спортско забавен канал неделава секој ден од 16 часот ќе ги емитува во репризно издание сите настапи на одбојкарската репрезентација на Македнија која настапи на ЕП во Словенија.

Настапот на континенталниот собир беше историски и дебитантски за нашиот национален одбојкарски тим, од МРТ, потврдија дека секој ден оваа недела можете да с епотсетите на историските моменти.

„Неделава на МРТ-3, секој ден од 16.00, од 00.00 и од 08.00 часот – натпреварите на МАКЕДОНИЈА од дебитантскиот настап на ЕП во одбојка“ – се вели во објавата на фејсбук на МРТ Спорт.

Видео од прославана по победата против Словенија.