Се одигра првиот сет во „Стожице“ , води  Финска со 1-0 против Македонија која имаше добра предност, четри поени во еден момент во првиот сет.

Финска првиот сет го реализира со 25-23, одлично игра противникот на сервис  и на блок и тоа беше клучно во првиот сет.