Одбојкарската репрезентација на Македонија запиша победа против Турција со 3-1, со тоа обезбеди ново учество на Европско првенство, второ во низа за нашиот национален тим.

Коментаторот на МТВ, Тони Стојановски повторно со многу емоции, имаше порака во завршниот коментар на средбата:

„Луѓе мои, политичари,учете од овие момци што се борат за Македонија со целото свое срце“…

Останатото на ова Видео: