Одбојката очигледно не е многу популарна во Словенија, натпреварите кои се играат во „Стожице“ изгледаат на моменти тажно поради очајната посета.

Сепак кога игра Словенија атмосферата е поинаква, вечерва домаќинот се среќава со Финска и тоа ги предизвика навиваче делумно да ја исполнат салата.

Има навивачи  од Финкска кои покажаа дека ја сакаат одбојката и се меѓу најбројните во Љубљана.