Македонија го игра клучниот меч со БиХ во квалфикациите за ЕУРО, потребна е победа и тоа не биоло каква, максимална за шансите да останат „живи“ за пласман на континеталниот шампионат.

Нашиот национален тим води по првиот сет со 1-0, го реализиравме со 25-20, добар почеток иако не оди натпреварот „мазно“ за нашите одбојкари.