Српските навивачи се однесуваа непристојно за време на едноминитното молчење пред натпреварот со Франција на Еп во одбојка во Берси.

Пред почетокот на полуфиналето во берси, имаше минута молчење за неодамна починатиот претседател на Франција, Жак Ширак, дел од навивачите на Србија се однесуваа непристојно.

Србија победи со 3-2 против Франција и обезбеди финале со Словенија.