Македонија со 3-0 ја реши БиХ со што ја исполнивме целта, максимален триумф за приближување до главната цел, пласман на ЕУРО.

БиХ пружи силен отпор, но Македонија запиша победа со 25-20, 26-24  и 25-13 по 74 минути игра, ова е победничкиот поен на нашите „Спартанци“.