Македонија по втор пат ќе игра на ЕУРО, нашите одбојкари вечерва во Скопје ја совладаа Турција со 3-1 и обезбедија настап на континеталниот собир.

Ова е последниот поен по кој обезбедивме пласмн на второто ЕУРО за одбојкарската репрезентација на Македонија.