Македонија ја победи БиХ со 3-1, важен почетен триумф во борбата за пласман на ЕУРО, ова беше посакувана победа иако не е со  максимален резултат.

Нашите одбојкари тргнаа одлично, 27-25, 25-21 по првите два сета, гостите реализраа во третиот сет со 23-25, но во следниот одигравме одлично, запишавме победа со 25-19.