Србија ја победи Франција во Берси на Европското првенство со 3-2 и обезбеди финале на континеталниот шампионат.

Еден момент од мечот во оваа епска победа на Србија долго ќе се прераскажува, блок на Урош Ковачевиќ со една рака и поен кој ја замолкна публиката.

ВИДЕО: