Франција и Србија одиграа трилер меч на Европското првенство во одбојка, победи Србија со 3-2 и закажа финале со Словенија.

Ова беше вистински спектакуларен меч во Париз, Србија победи со 25:23; 23:25; 21:25; 25:17 и15:7.

Александар Атанасијевиќ со 27 поени беше најдобар поединец кај Србија, финалето меѓу Србија и Словенија се игра во недела.