Македонија поведе против Турција со 1-0 по првиот сет, го реализиравме со 25-19, но турските одбојкари се вратија во вотриот сет, запишаа 25-21 и израмнија 1-1 по два одиграни сета.

Нашите одбојкари играат храбро и борбено, не се предаваат, одиме на победа и ЕУРО!