Англиски „Тајмс“ јави дека  Владата на Јапонија донела одлука да се откаже од организацијата на Олимписките игри во Токио кои треба да се одржат ова лето.

Јапонија наводно ќе предложи да биде домажин во 2032 година, сега нема услови з аорганизација поради пандемијата од коронавирусот.