Официјално е потврдено дека Олимписките игри во Токио кои се презакажани за 2021 година ќе се одржат од 23 јули до 8 август, потврдија организаторите.

И поркај тоа што игрите ќе се одржат во 2021 година официјалниот наслов останува Токио 2020, ова е решено на денешниот состанок.

Параолимписките игри имаат нов датум, ќе се одржат од 24 август до 5 септември следната година.