Професорката од Единбург, Деви Сридхар предупредува дека доколку нема вакцина со која ќе се лекувааат заразените од Ковид-19, Олимписките игри во Токио следната година нема да с еодржат.

ЛОИ во Токио се одложени за 2021 година, причината е коронавирусот, сепак дел од научниците сметаат дека одржувањето на игрите и следната година е неизвесно.

„Доколку не се пронајде вакцина за Ковид-19, одржувањето на игрите следната година е под знак на прашање, се надеваме дека набрзо ќе има вакцина за овој вирус, во спротивно препораките ќе бидат повторно одложување“ –изјави Сридхар од Универзитеот во Единбург.