Изабел Верт  можеби не е глобално позната спортистка, но таа е убедливо најдобра во она што го работи. Оваа неверојатна 52-годишна Германка освои злато и сребро во коњичките спортови во Токио.

Фактот дека ова беа нејзини единаесетти и дванаесет олимписки медали во нејзиниот живот, кажува колку е неверојатен нејзиниот успех. Таа го имаше својот прв настап на Игрите во 1992 година во Барселона.

Таа освои седум златни и пет сребрени медали од таа Олимпијада. Таа освои најмалку два медали на сите игри на кој настапуваше, освен во Атина во 2004 година.

Таа ја потврди титулата за најголема во историјата на големите турнири. Таа освои 14 златни, пет златни и седум бронзени медали на светските првенства. Таа беше европски шампион 20 пати, со три сребрени и една бронзена медаља.