Далибор Богданов  со 9-0 загуби од Мартин Иванов  од Бугарија на Европските игри во Минск , самбо, во втората борба денеска. Со ова за Богданов завршија настапите во Минск во категоријата -68 килограми кој не успеа да стигне до победа  и борба за бронзен медал .