Организаторот на следните Зимски олимписки игри кои ќе се одржуваат на почетокот на 2022 година, Кина го промовираше дизајнот на медалите.

Логото на игрите доминира на предната страна, а симоликата на целокупниот изглед е во знакот на небото и хармонијата меѓу луѓето и природата.