Карате федерацијата на Македонија очекува солидни резултати на Европско првенство за кадети, јуниори и постари јуниори У21.

Селекторите-тренери, Арлинд Хусеини и Стојан Андриевски, истакнаа дека се задоволни од подготвеноста на репрезентативците и очекуваат успешен настап на првенство.

Македонија  на шампионатот ќе настапи во следниот состав:

1. Хамза Зулали
2. Вегим Мурати
3. Кренар Џафери
4. Столе Смилковски
5. Марко Костов
6. Марио Свинарски
7. Бојан Костов
8. Ѓорѓи Пертров
9. Бериз Куртановиќ
10. Лупче Михајлов
11. Матеј Белистојановски
12. Александар Неделковски
13. Марко Смилевски
14. Стефан Стојановиќ
15. Витомир Трајковски
16. Георги Бановски
17. Роберто Ацковски
18. Верона Ајдини
19. Вероника Костовска
20. Сајра Морина
21. Теодора Цветковска
22. Драгана Манговска
23. Марија Петровска
24. Марија Милева
25. Магдалена Божиновска
26. Арта Буши
27. Јусра Адеми
28. Мартина Шахинова
29. Јована Манчевска
30. Михаела Мишовска
31. Давид Спасовски
32. Кристијан Бајовски
33. Христијан Андриќ
34. Андреа Алексовска
35. Маратина Арсовска
36. Теа Гашева