Познатата организација Bare Knuckle Fighting Championship (БКФЦ), наводно планира да му понуди 20.милиони евра на Мајк Тајсон за да се бори со ММА легендата Вандерлелј Силва.

Ова ќе биде борба со голи раце, а претходната понуда на претседателот на БКФЦ, Дејвид Фелдман беше одбиена од страна на „Челичниот“ Мајк. му понуди на Тајсон 20 милиони долари да се бори за нив, но беше одбиен од поранешниот шампион.

„Мислам дека знам што треба да направам за да ги завршам работите. Не го барав Тито Ортиз за да се бори против Тајсон. Мислам дека ќе биде некој како Вондерлеј Силва. Не е важно колку е стар Силва, затоа што тој е сè уште опасен и ќе биде интересна борба“-ијави Фелдман.