Борјан Бранковски го освои 30-то место, од 36 натпреварувачи во својот настап во спортско стрелаштво – 10 метри, воздушен пиштол на Европските игри во Минск.


Бранковски  постигна резултат од 567 кругови (по серии 96, 95, 96, 95, 92, 96 и 92). Негов најдобар резултат е  570 круга, за малку не успеа да го повтори овој резутат, но вака покажа дека е во солидна форма и добро се претстави во Минск.