Денеска ширум земјава се празнува 116 години од Илинденското востание и 75 години од првото заседение на АСНОМ. Македонските спортски федерации и клубови со посебни пораки се обратија до навивачите по повод големиот празник.

Спортот е нашиот најголем амбасадор и секогаш заслужува посебно место во срцатата на навивачите. Поддршката на трибините не е само добредојдена туку и заслужена, а вербата во подобар резултат не` носи кон подобро утре.

Честит празник во името на националниот спорт од Дриблинг.мк.