Една од најубавите ателтичарки од Русија, Дарија Клишина доби непристојна понуда, да биде девојка за „бизнис состаноци“, за тоа и е понуден хонорар од 200.000 долари.

Клишина е светски вицешампион во скок во далечина, има 29 години, живее во Америка.

„Можете да замислите како се чувствував, добив понуда да бидам девојка за бизнис состаноци, бев шокирана, понудата ја одбив“ – изјави Клишина за порталот спортс.ру

Клишина е поранешен европски првак, во 2017 година во Лондон го освои среброто во скок во далечина.