Во Минск настапи нашиот велосипедист  Андреј Петровски, на хорнометарската трка  возеше подобро од својот претходен настап и на оваа трка во  во конкуренција на 37 велосипедисти, го освои 28-то место на ЕИ, со време од 36:49:11 минути. Победник на оваа трка беше Васил Кирјиенка од Белорусија со време од 33:03:34 минути.