Далибор Богданов е поразен Александар Кокша во категоријата -68 килограми  на Европските игри во Минск кои вчера беа официјално отворени.

Богданов загуби од Кокша со 2-0  на отварањето на игрите, четвртфинале, тој беше нашиот прв натпреварувач кој настапи во Минск.