Сопственикот на УФЦ, Дана Вајт потврди дека Стипе Миочиќ и Даниел Кормиер по трет пат ќе се сретнат во октагонот за титулата светски првак во тешка категорија која е во сопственост на Миочиќ.

Во претходните два меча двајцата имаат по една победа, а нивниот трет меч ќе се одржи на УФЦ приредата 252, но локацијата не е позната.