Шампионот во УФЦ Хабиб Нурмагомедов доби покана од Претседателот на Русија  Владимир Путин за средба по повод големиот успех на дагестанскиот борец .

Веста е потврдена од портпаролот на Кремљ, но постои еден услов за одржување на втората средба меѓу Путин и Хабиб, прв пат се сретнаа во 2018 година.

„Претседателот Путин потврди  дека дефинитивно ќе се сретне со Хабиб кога борецот е подготвен и пандемиската состојба нема да биде на својот врв“ – потврди Дмитриј Песков, портпарол на Кремљ.