Американката Микаела Шифрин е една од најдобрите во светот, таа има две златни медали од Олимписките игри, три пати победи во Светскиот Куп, четири пати триумфираше во слалом…

Шифрин важи за една од најубавите скијачки во светот, покрај тоа што е успешна на снег, таа во периодот кога е на пауза, тренира на песок.