Капитенот на македонската одбојкарска репрезентација, Никола Ѓорѓиев вели дека против Турција одигравме тимски, борбено и заслужено сме на Европското првенство и тоа по втор пат.

„Денес беше експлозија, немаавме слаба точка, заслуживме , играме светска одбојка, одигравме најдобро, не знам што кажам повеќе, второ Европско првенство, најважна е константноста, важно е одиме на ЕУРО. Кога бев мал, Македонија не играше на светски и европски првенства, навивавме за други, македонската јавност има прекрасно лето, фудбалеритеи ние на ЕУРО, спортот ја спои нацијата, посакувам и медал на каратистот Павлов, мојот брат по спортот, да оди на Олимписки игри и да не израдува“  – изјави Никола Георгиев.